Pénzügyminisztérium

Karcsúsító szőrme

Tartalom

  Az online kasszák szoftverének frissítését az adóhatóság végzi, a felhasználóknak nincs teendőjük A tárca emlékeztetett: a karcsúsító szőrme azért van szükség, mert ezáltal a pénztárgépek jövőre "átszemélyesíthetők", vagyis eladhatók, bérbeadhatók lesznek. Hozzátették: ehhez a pénztárgép-gyártóknak, -forgalmazóknak kell módosítaniuk a már meglévő engedélykérelmüket.

  karcsúsító szőrme

  Az NGM szerint a jelenleg aktívan üzemelő kiskassza tulajdonosa gyakorlatilag észre sem veszi majd a változást, hiszen a szoftverfrissítést a NAV szakemberei távolról, éppúgy online módon végzik el, mint ahogy a forgalmi adatok is online érkeznek a hivatalhoz.

  A hipermarketek, benzinkutak - úgynevezett számítógép alapú - nagykasszáinál viszont kétoldalú szoftverfrissítésre van szükség.

  karcsúsító szőrme

  A NAV automatikusan elvégzi a jelenleg 36 számítógép alapú pénztárgép adóügyi ellenőrző egységének a frissítését, karcsúsító szőrme itt az egyéb funkciók miatt nem kizárt, hogy a karcsúsító szőrme, forgalmazó frissítésére is szükség lehet.

  A több mint 20 ezer, online kassza használatára újonnan kötelezett vállalkozást a szoftverfrissítés nem érinti, nekik A minisztérium emlékeztetett, hogy A rendelet módosításán jelenleg dolgozik a gazdasági tárca. A szaktárca hangsúlyozta: a költségvetés mellett az érintett szektorok tisztességes szereplőinek érdekét védi az online pénztárgép, a gazdaságfehérítés leghatékonyabb eszköze, amely az ekáer-rel együtt két év alatt több mint milliárd forintot hozott a költségvetésnek.

  karcsúsító szőrme