Absztrakt:

Lecsökkent jelentőség, Account Options

Tartalom

  lecsökkent jelentőség

  Sikertörténeteink Minimálisra csökkent meghibásodások A belsőégésű motorok hűtőfolyadékainak általában kisebb jelentőséget tulajdonítunk, mint amennyit megérdemelnének, pedig a lecsökkent jelentőség gépjárművek hűtőfolyadékai legalább olyan magas technikai színvonalú termékek, lecsökkent jelentőség a korszerű kenőanyagok.

  A Miskolc Városi Közlekedési Zrt-nél alkalmazott CoolCheck hűtőfolyadék diagnosztika rámutatott arra, hogy a megfelelő minőségű fagyálló hűtőfolyadékok használatával, valamint a hűtőrendszerek és hűtőfolyadék-töltetek rendszeres karbantartásával a járművek folyadékhűtésű főegységeinek megbízhatósága és élettartama megnő, a vállalat pedig mentesül a gyakori meghibásodások többletköltsége alól.

  Emellett rendszeressé tettük a hűtőrendszerek ellenőrzését és karbantartását.

  lecsökkent jelentőség

  A bevezetett újítások eredményeképpen a hűtőközeg problémákra visszavezethető túlmelegedések és az ebből adódó meghibásodások szinte teljesen megszűntek. A téli felkészítést követő hónapokban sorozatos, nehezen értelmezhető meghibásodások jelentkeztek a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.

  lecsökkent jelentőség

  A hűtőberendezésekben lévő hűtőfolyadék felhabzott, krémszerű anyagkiválás jelentkezett a hűtőrendszerek hőcserélőiben és környékén. A kivált anyag leszűkítette a hűtőrendszerek vezetékeit, gátolta a folyadékáramlást, rontotta a hőátadást, lecsökkent jelentőség túlmelegedést idézett elő.

  lecsökkent jelentőség

  A jelenségre a kiválások észlelése mellett a motorral közös hűtőrendszerhez kapcsolódó hidrodinamikus nyomatékváltók gyakori meghibásodása irányította rá a figyelmet. A Miskolc Városi Közlekedési Zrt.

  CoolCheck hűtőfolyadék-diagnosztikai módszere segített a hűtőrendszerbeli hibák megértésében és értelmezésében. Bebizonyosodott, hogy a meghibásodások különböző összetételű hűtőfolyadékok keveredéséből adódó kémiai összeférhetetlenségére vezethetők vissza.

  lecsökkent jelentőség

  A CoolCheck hűtőfolyadék diagnosztika alapul szolgált a szükséges javító és karbantartó intézkedések meghozatalához, ráirányította a figyelmet a megfelelő hűtőközeg kiválasztásának a fontosságára.