Diéta, fogyókúra

Leda fogyás, Napi kalóriaszükséglet kalkulátor

Tartalom

  E-Klinika Endokrinológia Az endokrinológia a belső elválasztású mirigyekkel és mindazon szervek működésével foglalkozik, melyek sejtjei különböző hatást kifejtő hormonokat termelnek.

  leda fogyás

  A hormonális zavarok kezelésével az endokrinológus szakorvos foglalkozik. Az endokrinológia a belső elválasztású mirigyek — a pajzsmirigy, a mellékpajzsmirigyek, a mellékvese, az agyalapi mirigy és a gonádok herék, leda fogyás — működésének élettanával, azok betegségeivel foglalkozik.

  leda fogyás

  Az endokrin rendszert olyan mirigyek alkotják, amelyek mindegyike a szervezet működését szabályozó hormont választ ki közvetlenül a véráramba. A hormonzavar tünetei nagyon széles palettán mozognak, egy adott panasz többféle betegség jele is lehet, ezért célszerű az endokrinológusra bízni a diagnózis felállítását.

  leda fogyás

  Általános tünet lehet a fáradékonyság, szédülés, bőrszárazság, idegesség, kóros hízás és fogyás, hasmenés vagy székrekedés, túlzott izzadás, szívdobogás, vérzészavar, tejcsorgás, az alsó lábszáron kialakuló vizenyő. De hormonzavarra utalhatnak a másodlagos nemi jelleg zavarok nőies férfi, férfias nőa növekedési zavarok, az acetonos lehelet, a vérnyomászavar, a feledékenység, a meddőség, potenciazavarok és sok egyéb tünet.

  leda fogyás

  Ezek sokféleségéből látszik, hogy a panaszok alapján jó néhány szakorvost felkereshet a beteg, ahonnan nagy valószínűséggel az endokrinológushoz kerül konzíliumra a panaszok hormonális hátterének endokrinológiai kivizsgálására. A belgyógyász-endokrinológus szakorvos feladata: a pajzsmirigy gyulladásos betegségeinek diagnosztizálása, a pajzsmirigy túlműködés és alulműködés kezelése, a pajzsmirigy göbös megbetegedései esetén a kivizsgálás és gondozás koordinálása, a férfiak és nők csökkent nemi hormonszinttel járó állapotainak tisztázása, a meddőség hormonális okainak vizsgálata, a nők fokozott szőrnövekedéssel járó állapotának kivizsgálása és gondozása, az agyalapi mirigy hormontermelésének felmérése, hormonpótló kezelések leda fogyás és követése, agyalapi mirigy fokozott hormontermelése esetén gyógyszeres kezelések elrendelése, felügyelete, a mellékvese hormonok csökkent és leda fogyás termelésével járó állapotok kivizsgálása, kezelése, mellékvese térfoglalások hormonális diagnosztikája, a magasvérnyomás-betegség endokrin okainak vizsgálata, illetve a mellékpajzsmirigy betegségek felismerése és kezelése.

  leda fogyás

  Az endokrinológiai vizsgálat menete:.