Ut fogyás
Tartalom
Egészséges és tartós fogyás természetes úton Az agy optimális működéséhez rengeteg energia szükséges, vagyis ha koplalással szeretnénk fogyni, nem csak az egészségünknek ártunk, de agyi tevékenységünket is megnehezítjük. El kell tehát fogadnunk, hogy a szénhidrátok nélkülözhetetlenek, különösen a jó minőségű, teljes kiőrlésű gabona, amely lassan szívódik fel, és így egyenletes vércukor- és energiaszintet biztosít.
Miért előnyös számodra, ha velem fogysz le?
Mérsékeljük viszont a finomított szénhidrátok — cukros üdítők, édességek, gluténtartalmú szénhidrátok fogyasztását. Védelem a szabadgyökök ellen Az étrendünknek fontos alkotóelemei kell, hogy legyenek ut fogyás a ut fogyás, zöldségek, amelyek nem csak természetes szénhidrátforrások, de antioxidánsokban is gazdagok, így védik a szöveteinket az úgynevezett szabad gyököktől.
Ezektől pedig érdemes óvakodni, hiszen nem csak a méregtelenítést gátolják, de az öregedést is gyorsítják. Érdemes sok tengeri halat fogyasztani, hiszen a halolajban található esszenciális zsírsavak bizonyítottan hozzájárulnak az agy kiegyensúlyozott működéséhez.
- Önállóan belevágni valamibe nagyon izgalmas dolog - de nem feltétlenül biztonságos!
- Fogyás 1 hónap alatt futópaddal - A tökéletes alakformálás titka
- Fogyni szeretnék, de hogyan?
- Fogyókúra, tartós fogyás, diéta étrend | Utolsó Fogyókúra
Növelhetjük a ut fogyás, ha hüvelyesek kerülnek a tányérunkra, hiszen ezek gazdagok fehérjében, szénhidrátokban, rostokban, vitaminokban, sőt, ómega-3 zsírsavak is találhatók bennük. Gyors fogyás titka Ha gyorsítani szeretnénk a fogyást, érdemes még kiegészíteni az étrendünket olyan krómtartalmú ételekkel, mint a gabonák, a sörélesztő, a búzacsíra, a magvak vagy a máj. Ez az ásványi anyag ugyanis serkenti a szénhidrát- és cukoranyagcserét, erősíti az inzulinhatást, gyorsítja a fehérjék beépülését és növeli a teljesítőképességet.
Ezt szokás úgy megfogalmazni, hogy energiává alakítja a testben tárolt zsírokat, ezzel növeli az energiaszintet és elősegíti a fogyást. Bár az L-karnitin legfőbb természetes forrásai a húsok — különösen a vörös húsok —, érdemes szakember tanácsát kérni a táplálékkiegészítő formájában hozzáférhető pótlásról.
A szójalecitin pozitív hatásaival is sokan találkozhattak már, hiszen hatékonyan csökkenti az ízületi fájdalmakat.
A lecitin fő alkotórészeinek, a kolinnak és az inozitolnak zsírégető hatást is tulajdonítanak, de a megfelelő ut fogyás kiválasztásához ajánlott szakértő tanácsára hagyatkozni. A szervezet elsődleges energiaforrásai a szénhidrátok.
Ha ezeket felhasználtuk, következik a zsírok elégetése, végül szükség esetén a szervezet belekezd a fehérjék elégetésébe is. Az energiaraktárakat is ebben a sorrendben használjuk fel.
Elsőként a máj és az izmok glikogén formájában elraktározott szénhidrátkészletéhez nyúlunk, mert ez gyorsan hozzáférhető, mintegy g, azaz kcal erejéig. A gyorstartalékok apadásával indul meg a zsírégetés. A zsírszövet elfogyasztásához tehát intenzív testmozgásra és szénhidrátszegény táplálkozásra van szükség.
Olyan fizikai aktivitás a legcélravezetőbb, amely annyi energiát igényel, hogy a glikogéntartalékokon túl a zsírraktárakból is éget, legalább percig tartó intenzív munkával és olyan pulzusszám-növekedéssel jár, ami edzi a szívet és serkenti a vérkeringést.