Porcelán héj

Veszteség fogak

Saverózió: a fogak lassú pusztulása Utoljára frissítve:

Foghéj A porcelán héj a fornt fogak elülső felszínére készített vékony pajzsszerű réteg. Hasonlít egy fél koronához, azonban attól lényegesen vékonyabb!

veszteség fogak

Az egyik az úgynevezett indirekt foghéj készítés, amely fogtechnikus mester közreműködését igényli. A másik módszer a direkt héj, melyet maga a fogorvos készít el közvetlenül a szájban mintázva. Hogyan készül az esztétikus foghéj Helyi érzéstelenítés ben szükség esetén a fogat minimálisan elő kell készíteni, vállat preparálni.

veszteség fogak

Ezt követően direkt héj esetében fogorvosa az esztétikus tömésekhez hasonlóan különböző apró rétegekből építi fel a fog külső felszínét befedő réteget. Az indirekt módszer annyiban különbözik, hogy a preparációt követően a foglenyomat alapján, fogtechnikai laboratóriumban készül el a héj.

veszteség fogak

Végül a fogat a ragasztáshoz elő kell készíteni és egy speciális ragasztóanyaggal rögzíteni. Az elkészült restaurátumot ki kell veszteség fogak, hogy az észrevétlenül illeszkedjen környezetéhez.

Miért kell pótolni az elveszített fogakat?

Kisebb korrekciók elvégzésére kiválóan alkalmas a direkt héj, míg nagyobb volumenű átalakításokra inkább az indirekt foghéjat ajánljuk. Anyagát tekintve készülhet a foghéj kerámiából és kompozíciós tömőanyagból. Mindkét fenék fogyás gyakorlatok veszteség fogak színezhető, természetes átláthatóságának köszönhetően teljesen egyéni fogpótlás készíthető belőlük.

veszteség fogak

A héj felszíne és színe hosszú évek múltán sem változik.