Nem érdemes fogyókúrával fogyni

Fogyás alanyok

Tartalom

  Milanovich Domi A környezettudatos emberek 4 fő ismérve Lehet, hogy felesleges fogyókúrázni, hiszen a diéta befejeztével hamarosan úgyis visszajönnek a plusz kilók?

  fogyás alanyok

  Egy friss tanulmány pesszimista képet fest a dologról. A legtöbben a plusz kilóktól való megszabadulást tűzik ki célul, amikor diétázni kezdenek.

  Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

  Az eredmények azonban sokszor csalódást okoznak: hiába minden igyekezet, nem sikerül a kívánt mennyiségben lefogyni, a fogyókúra végeztével fogyás alanyok visszatérnek a leadott kilók, illetve más pozitív hatások — a fogyni fog a barnulás? és a koleszterinszint fogyás alanyok — sem bizonyulnak maradandónak.

  Egy nemrég, a British Journal of Medicine hasábjain publikáltkínai és kanadai szakemberek által végzett kutatás úgy találta, az emberek nagy többsége hasonló, negatív tapasztalatokkal rendelkezik a diétázással kapcsolatban — adta hírül a Harvard Medical School.

  Hamar visszaszedték fogyás alanyok leadott kilókat A tudósok korábbi, utánkövetéses kutatás adatait vetették össze, amelyekben összesen 22 ezer túlsúlyos vagy kórosan elhízott személy vett részt, akik a tizennégy legnépszerűbb fogyókúrás módszer — köztük az Atkins- és a DASH-diétailletve a mediterrán étrend — valamelyikével próbáltak megszabadulni felesleges kilóiktól.

  A vizsgált személyek átlagosan hat hónapig fogyókúráztak, a tudósok pedig a tizennégy módszert három kategóriára osztották: alacsony zsír- alacsony szénhidrát- és csökkentett makrotápanyag-tartalmú fogyókúrákra. A féléves diétát követően az alanyok testsúlya, vérnyomása és koleszterinszintje valóban csökkenést mutatott, ez a pozitív változás azonban nem bizonyult maradandónak.

  • Elveszíti a zsír törzsét
  • Zsírral könnyebb fogyni, mint szénhidráttal
  • Képzelt diéta, valós fogyás — a placebo hatása a testsúlycsökkentésben
  • Fekete párduc zsírégető
  • Nem érdemes fogyókúrával fogyni - Dívány
  • Távolítsa el a kesztyűs zsírt

  Egy évvel később már sokkal borúsabb eredményekről számoltak be a vizsgálatok. Az alacsony zsír- és szénhidráttartalmú diétákkal átlagosan kilót sikerült fél év alatt leadniuk a résztvevőknek, a makrotápanyagokban szegény fogyókúrákkal ennél valamelyest kevesebbet.

  • Px 90 fogyás
  • Stagnáló fogyás beindítása - Fogyókúra | Femina
  • Az elhízás már kisgyermekkorban kockázati tényező Az már régi megfigyelés, hogy a túlsúly a szív-és érbetegségek fontos kockázati tényezője, de ennek magyarázatával kapcsolatban a legkülönbözőbb föltételezések láttak napvilágot.
  • Louisiana egészségügyi kapcsolatok fogyás
  • Képzelt diéta, valós fogyás – a placebo hatása a testsúlycsökkentésben | eLitMed
  • Fogyni nem eszik cukrot

  Egy éven belül azonban a többség visszaszedte az elveszített kilókat. A vérnyomás- és koleszterinszint szintén visszaállt a korábbi értékre.

  Ez alól egyedül a mediterrán étrend volt kivétel — az ezt követőknél az LDL-koleszterin vagyis a rossz koleszterin szintje ennyi idő elteltével fogyás alanyok kúszott vissza. A különböző fogyókúrás módszerek között hosszú távú eredményeiket tekintve nem találtak lényeges különbséget a kutatók.

  fogyás alanyok

  Mennyire tartós a fogyás? Robert H.

  Tweet A maradandó karcsúság eléréséhez az a legjobb, ha egyszerre sokat fogyunk, ami ellentmond az orvosok körében is elfogadott általános nézetnek. Katrina Purcell, a Melbourne-i Egyetem kutatója tanulmányában egy 1 hét alatt 1,5 kilogrammos fogyást eredményező gyors fogyókúrát hasonlított össze egy fokozatos, 36 hetes, heti 0,5 kilogrammos testtömeg-csökkenéssel járó diétával.

  A vizsgált kutatások kizárólag olyan fogyás alanyok foglalkoztak, akik fél év után abbahagyták a diétát. A helyes táplálkozás lényege pedig éppen az — magyarázza a szakember —, hogy nem egy alkalmi, nehezen követhető diétát, hanem olyan, könnyen betartható, mégis egészséges étrendet kezd követni az ember, amit fogyás alanyok jelleggel a magáévá tesz. A kutatás legfontosabb tanulsága, hogy nincs lényegi különbség az eltérő étrendek között.

  fogyás alanyok

  Ez nagy választási szabadságot ad, hogy mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbb, legkönnyebben követhető megoldást. Shmerling egyébként a méltán népszerű, az alacsony zsírtartalmú ételek fogyasztását preferáló mediterrán étrendet ajánlja, amelynek pozitív hatásait számtalan tanulmány bizonyította már.

  fogyás alanyok

  Szintén fontos, hogy mielőtt belevágsz egy diétába, konzultálj orvosoddal, esetleg kérd táplálkozási tanácsadó segítségét. Ne maradj le semmiről!

  Alultápláltságot jelent.