Kapcsolódó cikkek

Iránytű zsírégetés

Tartalom

  iránytű zsírégetés

  Itt a héj a tét Dr. Tihanyi László Valóban igaz, hogy a legtöbb tápanyag a zöldségek és gyümölcsök héjában található?

  iránytű zsírégetés

  Az alma, a szőlő és a paradicsom színes héja iránytű zsírégetés valóban tele van tápanyaggal, de a legtöbb gyümölcs és zöldség héja lényegesen alacsonyabb tápértékű, mint a belseje. A gyümölcsök és zöldségek sokszínűségének egyik oka — a viasz és növényvédő szerek ellenére is — a héjban található pigmentek, melyek antioxidáns hatással is rendelkeznek.

  Ilyen például a vörös szőlő héjában található resveratrol, vagy a likopin, ami a paradicsom és kaliforniai paprika sötétvörös színéért felelős.

  iránytű zsírégetés

  Ezen kívül számos iránytű zsírégetés és tápanyag található mind a zöldségek és gyümölcsök héjában, mind a húsukban. Vegyük például iránytű zsírégetés almát.

  iránytű zsírégetés

  Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint egy nagy piros alma héjával együtt körülbelül 5 gramm rostot, 13 mg kalciumot, mg káliumot és 10 mg C-vitamint tartalmaz, de a héjat eltávolítva is marad közel 3 gramm rost, 11 mg kalcium, mg kálium és a C-vitamin és egyéb tápanyagtartalmának jelentős része. Egy másik példa az édesburgonya.

  iránytű zsírégetés

  Tehát nyugodtan megszabadulhatunk a héjtól, anélkül, hogy le kéne mondanunk a zöldség vagy gyümölcs minden előnyéről. Tetszett a cikkünk?

  iránytű zsírégetés

  Ajánlja ismerőseinek!