Tartalomjegyzék

Lecsökkent nemzet

lecsökkent nemzet

A Sixfold valós idejű fuvarkövető rendszerhez kapcsolt tehergépjárművek menetteljesítménye a krízisidőszakban hétről hétre folyamatosan csökkent. A legnagyobb mértékben, április első teljes hetében 29 százalékkal maradt el a krízis előtti heti átlagtól.

lecsökkent nemzet

Az elmúlt héten, április között az elmaradás lecsökkent nemzet 24 százalékra mérséklődött. A határátlépések időigénye a múlt héten 26 százalékkal haladta meg a járványügyi korlátozások előtti átlagot, az előtte való lecsökkent nemzet pedig 28 százalékkal.

Doñana Nemzeti Park, Európa legnagyobb lápvidéke Spanyolország 15 Nemzeti Parkja közül kiemelt szereppel, és az egyik legnagyobb védettségi szinttel bír a Parque Nacional de Doñana, amely Európa legnagyobb lápvidéke.

A legrosszabb helyzet a március i héten alakult ki, amikor a lengyel határon a kamionok sora elérte a száz kilométert is és az átkelés akár napokba telhetett. Európai átlagban azon a héten a határátlépések időigénye 60 százalékkal haladta meg az átlagot.

Gazdaságvédelmi Akcióterv

Miközben a határátlépések időigénye növekedett, a belföldi forgalomban átlagosan három százalékponttal megnövekedett az időre rendelt szállítmányok pontos bérkezésének a részaránya a lecsökkent közúti forgalomnak köszönhetően. A legnagyobb mértékben az autóipari ágazat teherforgalmi igénye csökkent Európában, április első hetében 50 százalékkal maradt el a krízis előtti átlagtól.

lecsökkent nemzet

A faipari alapanyagok forgalma 25 százalékkal, az építőipari alapanyagoké és termékeké pedig 20 százalékkal csökkent. A lakossági készletfelhalmozás miatt növekedett viszont a fast-moving consumer goods, FMCG fogyasztási cikkek forgalma.

lecsökkent nemzet

Az FMCG áruszállítás átmeneti megnövekedett kapacitásigénye miatt a rendelkezésre álló szabad teherautó kapacitás március folyamán kissé csökkent ugyan, de április első hetében már 2,8-szorosa, második hetében pedig 2,9- szerese volt a megszokott átlagnak. Az Európában bevezetett járványellenes intézkedések Franciaországban, Spanyolországban és Olaszországban vetették vissza a legnagyobb mértékben a közúti lecsökkent nemzet. Éves összevetésben április első hetében a közúti teherforgalom Spanyolországban 50 százalékkal, Franciaországban 46 százalékkal, Olaszországban pedig 37 százalékkal csökkent április első hetében.